Barion Pixel

BLOG

Twickel Szőlőbirtok Kft.

A közel 2 300 hektáron elterülő Szekszárdi Borvidék legnagyobb területtel rendelkező borászata a Twickel Szőlőbirtok. A 200 hektáron gazdálkodó vállalkozás tulajdonosa 1993 óta Báró Twickel György. A tulajdonos édesanyja Zichy Mária Terézia grófnő, aki magyar nemesi családban született, azonban 1956-ban hazája elhagyására kényszerült. Németországba költözött, ahol megismerkedett majdani férjével, az Észak-Rajnai Westfalia-i származású Clemens Twickel

Tovább olvasok »
lővér pince

Lővér Pince

Balf-Fertőrákos legjobb dűlőin, környezetkímélő technológiával termesztett szőlőinket Sopronban dolgozzuk fel , és az 1863-ben épített pincénkben neveljük borrá. Stílusunkban a hagyomány és a modern szemlélet ötvöződik. Fehér és Rozé boraink ropogós gyümölcsei a beérett szőlő teltségével harmonizálnak. Vörösborainkat fahordós érleléssel gömbölyítjük.A Lővér Pince borainak minőségét a hazai és nemzetközi borversenyeken elnyert számtalan aranyérem mellett a

Tovább olvasok »
villányi borvidék

Villányi Borvidék

Villányi Borvidék kiemelkedő minőségű borai… Villányi borvidéken biztos alapokat adott a fejlődéshez a hagyomány tisztelete. A táj értékéhez tartoznak a palkonyai, villánykövesdi, villányi,nagyharsányi, kisharsányi műemlék pincesorok, a siklósi körzet szórt dűlő pincéi, présházai, melyek több száz éve nagy technológiai jelentőséggel bírtak,ma a vendégvárás legfontosabb helyszínei. A hagyományhoz tartozik a Kadarka, a Portugieser, vagy a siller

Tovább olvasok »
tolna borház

Tolna-Borház Kft.

A Tolna-Borház borásza (és tulajdonos) Bajor László a Jázmin fajtára különösen nagy figyelmet fordít. A Hungaricum-nak is nevezhető új magyar szőlőfajta Nemesítője Kozma Pál. Illata rendkívül friss, üde, gazdag, virágokra emlékeztető, ezért is kapta a Jázmin fajtanevet. A szőlő permetezést egyáltalán nem igényel, peronoszpórára és lisztharmatra rezisztens! Jelenleg ezt a szőlőfajtát csak a PTE pécsi

Tovább olvasok »
bor

Húsvéti borfogyasztási szokások!

A tavasz közeledtével, húsvét táján a melegedő napok eljövetele, a nehéz téli vörösboroktól való elköszönést is jelentheti és ezzel együtt eljön a könnyebb, frissebb, üdébb borok ideje. Húsvéti borfogyasztási szokások eredete. Vélhetően az utolsó vacsorához kapcsolódik a húsvéti borfogyasztási szokás, amikor is a Biblia szerint Jézus saját vérévé változtatta a bort. „Ettől kezdve a bor

Tovább olvasok »
finom bor

Finom bort csak palackban kaphatunk?….. Nem

Finom bort csak palackban kaphatunk? Nem… A palack nem garancia a minőségre. Egyrészt drága, másrészt ha egy hétvégi partyban gondolkodunk akkor meglehet, hogy érdemesebb lenne a nagyobb kiszerelést választanunk , de  persze mi minőséget szeretnénk! Oszlassuk el most a tévhiteket a csomagolás és a minőség összefüggésében! Sokan úgy vélekedünk ismeretek hiányában, hogy az általunk kigondolt

Tovább olvasok »
Scroll to Top