Laikusként sokan úgy gondolják, hogy a rosé borok vörös és fehér borok összekeverésével, vagyis házasításával készülnek. Ez egy tévhit, ugyanis a rosé előállítása ennél sokkal nagyobb figyelmet és szakértelmet kíván. A rosé bor hazánkban leggyakrabban kékfrankos szőlőből készül.
A rosé bor készítésénél az első, de kulcsfontosságú lépés a szüret megfelelő lebonyolítása. Érdemes kézzel végezni, így mindjárt át is lehet válogatni a fürtöket. Ezután a bogyókat a kocsánytól el kell választani, majd össze kell roppantani. Nagy szakértelmet kíván a héjon való áztatás időtartamának meghatározása. A rosé készítésének talán ez a legfontosabb mozzanata, hiszen ilyenkor akár csak egy félórás csúszás is óriási minőségromlást eredményezhet. Természetesen az erjedés folyamatát is végig figyelemmel kell kísérni, fontos, hogy a napi cukorfogyás 15 és 20 g/l között legyen.
A rosé bor az egyik legnépszerűbb nyári ital. Könnyed, gyümölcsös, hűsítő, tisztán és fröccsként is fogyasztható. Cégünk széles választékot kínál belőle, ha szeretne egy kicsit jobban képbe kerülni a rosé borok világával, rendeljen tőlünk kedvére!