Barion Pixel
rosé bor

A rosé borok, és amit tudni érdemes róluk!

Laikusként sokan úgy gondolják, hogy a rosé borok vörös és fehér borok összekeverésével, vagyis házasításával készülnek. Ez egy tévhit, ugyanis a rosé előállítása ennél sokkal nagyobb figyelmet és szakértelmet kíván. A rosé bor hazánkban leggyakrabban kékfrankos szőlőből készül.

rosé bor készítésénél az első, de kulcsfontosságú lépés a szüret megfelelő lebonyolítása. Érdemes kézzel végezni, így mindjárt át is lehet válogatni a fürtöket. Ezután a bogyókat a kocsánytól el kell választani, majd össze kell roppantani. Nagy szakértelmet kíván a héjon való áztatás időtartamának meghatározása. A rosé készítésének talán ez a legfontosabb mozzanata, hiszen ilyenkor akár csak egy félórás csúszás is óriási minőségromlást eredményezhet. Természetesen az erjedés folyamatát is végig figyelemmel kell kísérni, fontos, hogy a napi cukorfogyás  15 és 20 g/l között legyen.

rosé bor az egyik legnépszerűbb nyári ital. Könnyed, gyümölcsös, hűsítő, tisztán és fröccsként is fogyasztható. Cégünk széles választékot kínál belőle, ha szeretne egy kicsit jobban képbe kerülni a rosé borok világával, rendeljen tőlünk kedvére!

Érdekesnek találtad a cikket? Oszd meg barátaiddal is!

Olvass tovább...

Scroll to Top
villányi borok
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A sütik információit tárolja a böngésződben, ezáltal a böngésződ fel fogja a weboldalunkat ismerni, mikor visszatérsz egy újabb üveg minőségi borért. Böngésződ így tudni fogja, hogy számodra a weboldalunk mely részei érdekesek és hasznosak.