villányi borok
rosé bor

A rosé bor, és amit tudni érdemes róla

Laikusként sokan úgy gondolják, hogy a rosé bor vörös és fehér bor összekeverésével, vagyis házasításával készül. Ez egy tévhit, ugyanis a rosé előállítása ennél sokkal nagyobb figyelmet és szakértelmet kíván. A rosé bor hazánkban leggyakrabban kékfrankos szőlőből készül.

rosé bor készítésénél az első, de kulcsfontosságú lépés a szüret megfelelő lebonyolítása. Érdemes kézzel végezni, így mindjárt át is lehet válogatni a fürtöket. Ezután a bogyókat a kocsánytól el kell választani, majd össze kell roppantani. Nagy szakértelmet kíván a héjon való áztatás időtartamának meghatározása. A rosé készítésének talán ez a legfontosabb mozzanata, hiszen ilyenkor akár csak egy félórás csúszás is óriási minőségromlást eredményezhet. Természetesen az erjedés folyamatát is végig figyelemmel kell kísérni, fontos, hogy a napi cukorfogyás  15 és 20 g/l között legyen.

rosé bor az egyik legnépszerűbb nyári ital. Könnyed, gyümölcsös, hűsítő, tisztán és fröccsként is fogyasztható. Cégünk széles választékot kínál belőle, ha szeretne egy kicsit jobban képbe kerülni a rosé borok világával, rendeljen tőlünk kedvére!

Érdekesnek találtad a cikket? Oszd meg barátaiddal is!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Olvass tovább...

borok bemutatása

Borok bemutatása: Válogatás Villány Kincseiből

Ma a Villányi borok bemutatása lesz a témánk, ahol rengeteg izgalmas bor vár rátok. A Villányi Borvidék Magyarország egyik legjelentősebb és legszebb borászati területe, ahol az évszázados hagyományok találkoznak a modern borászati technikával. A borvidék kiemelkedően alkalmas a vörösborok termesztésére, és olyan kiváló borfajtákat kínál, mint a Cabernet Sauvignon, a Kékfrankos és a Merlot. A

Tovább olvasok »
Vörösborok

Vörösborok széles választékban

Vörösborok kedvező áron és széles választékban, most ajándékkal! A vörösborok az ünnepi asztal elengedhetetlen kiegészítői, hiszen kiválóan illenek a nehéz, ünnepi ételekhez, serkentik az emésztést, ezáltal kevésbé lesz megterhelő a gyomor számára a hazánkban megszokott karácsonyi menü. Azonban nem csak ilyenkor érdemes fogyasztani őket, hiszen számos pozitív hatással is bírnak a szervezetre. A vörösborok rendszeres, kis mennyiségű fogyasztása jó hatással

Tovább olvasok »
bor rendelés, portugieser

A portugieser borok az ünnepi asztalon is megállják a helyük

Hamarosan itt a december, ami azt jelenti, hogy közelednek az ünnepek is. Annak, aki nem szeret az utolsó pillanatban kapkodni, már ilyenkor érdemes egy kicsit gondolkoznia az ünnepi menün, illetve azon, hogy a tervezett ételekhez milyen borok vagy más italok illenek a legjobban. Sajnos a portugieser borok méltatlanul kevésszer kerülnek az ünnepi asztalokra, pedig nagyszerűen illenek a

Tovább olvasok »
Scroll to Top