Barion Pixel
bor rendelés, portugieser

A portugieser borok az ünnepi asztalon is megállják a helyük?!

Hamarosan itt a december, ami azt jelenti, hogy közelednek az ünnepek is.
Annak, aki nem szeret az utolsó pillanatban kapkodni, már ilyenkor érdemes egy kicsit gondolkoznia az ünnepi menün, illetve azon, hogy a tervezett ételekhez milyen borok vagy más italok illenek a legjobban.
Sajnos a portugieser borok méltatlanul kevésszer kerülnek az ünnepi asztalokra, pedig nagyszerűen illenek a tipikus karácsonyi fogásokhoz. 

A portugieser borok jellemzően könnyedek, gyümölcsösek, így a nem túl nehéz ételekhez illenek.
Remek párost alkotnak például a halászlével, ami hazánkban az egyik legnépszerűbb karácsonyi étele.
Ajánljuk őket sült húsokhoz is, akár kacsához vagy pulykához.
Nagyszerűek beszélgetős, otthoni mozizós estékre is, mivel nem túl testesek, “könnyen ihatóak”. 

Érdekesnek találtad a cikket? Oszd meg barátaiddal is!

Olvass tovább...

Fehérborok Villányból, a napfény érlelte lankákról!

Fehérborok terén is tudunk kiemelkedőt mutatni a Borexpressz vásárlóinak! A villányi borok legjavából mutatunk a bor rajongóknak kínálatot, nagyon kedvező áron. Érdemes benézni hozzánk, ha a nyaralás Villányba hozza és szívesen kóstolna kedvenc boraiból. Ha nincs lehetősége személyesen válogatni a Dolium Pincészet boraiból, akkor sem kell lemondani a villányi vörösökről, fehérekről és rozékról, mert a pincészetünk

Tovább olvasok »

Rosé bor – Frissítő nyári finomság, palackba zárva!

Rosé borok nagy választékban, magas minőségben, megfizethető áron – élvezze a frissítő, üde italokat, melyek egyenesen Villányból érkeznek asztalára!  A rosé borok sokszor méltatlanul kevés figyelmet kapnak, pedig megéri egy kicsit elmélyülni a világukban. A legtöbb borrajongó a testesebb italokat kedveli! Főként nyáron örvendenek nagyobb népszerűségnek a frissítőbb termékek, mint például a rosé borok. A rosék egy kicsit ötvözik

Tovább olvasok »

A rosé borok készítéséről!

A rosé borok körül mindig is rengeteg tévhit keringett a köztudatban. Míg az mindenkinek egyértelmű – legalábbis nagy vonalakban – hogy a vörös és a fehér bor hogyan készül. A rosékról sokan azt gondolják, hogy az előző kettő keveréke, szaknyelven házasítása. Ez azonban egyáltalán nem igaz, és az is tévhit, hogy a rosé borokat a vörös hígításával állítják elő.

Tovább olvasok »
Scroll to Top