Barion Pixel
villányi borok

Rosé bor – Frissítő nyári finomság, palackba zárva!

Rosé borok nagy választékban, magas minőségben, megfizethető áron – élvezze a frissítő, üde italokat, melyek egyenesen Villányból érkeznek asztalára! 

A rosé borok remekül illenek salátákhoz, tésztaételekhez, sajtokhoz, pizzához, csodásan kiegészítik a halakat és a tenger gyümölcseit, de a napjainkban nagy népszerűségnek örvendő grillpartikhoz is ideálisak.
Szinte mindenhez illenek, ami könnyű, nem túl fűszeres, nyári fogás.
Egy jó minőségű rosé bor nagyon finom tisztán, de ha igazán frissítő élményre vágyunk egy meleg napon, akkor ihatjuk fröccsként vagy akár koktélban is, ilyenkor egy kis jéggel még inkább fokozhatjuk az üdítő hatását.
A rosé borokat emiatt előszeretettel fogyasztják olyanok is, akik egyébként a többi típust nem igazán szeretik. Mindenképp érdemes beszerezni belőlük néhányat a nyárra, hogy csak elő kelljen venni egy palackot, ha valami üde finomságra vágyunk.

Ahogy minden bornál, úgy a rosé boroknál is érdemes odafigyelni a megfelelő fogyasztási hőmérsékletre. Nem jó, ha túl hideg, mert úgy nem érezzük majd igazán az aromáját, de persze a meleg sem szerencsés.
A rosé boroknál általában a 8-11 fokos hőmérséklet a legjobb, így lesznek igazán frissítőek és a gyümölcsösségük is így érezhető leginkább. 

Érdekesnek találtad a cikket? Oszd meg barátaiddal is!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Olvass tovább...

Fehérborok Villányból, a napfény érlelte lankákról!

Fehérborok terén is tudunk kiemelkedőt mutatni a Borexpressz vásárlóinak! A villányi borok legjavából mutatunk a bor rajongóknak kínálatot, nagyon kedvező áron. Érdemes benézni hozzánk, ha a nyaralás Villányba hozza és szívesen kóstolna kedvenc boraiból. Ha nincs lehetősége személyesen válogatni a Dolium Pincészet boraiból, akkor sem kell lemondani a villányi vörösökről, fehérekről és rozékról, mert a pincészetünk

Tovább olvasok »

Rosé bor – Frissítő nyári finomság, palackba zárva!

Rosé borok nagy választékban, magas minőségben, megfizethető áron – élvezze a frissítő, üde italokat, melyek egyenesen Villányból érkeznek asztalára!  A rosé borok sokszor méltatlanul kevés figyelmet kapnak, pedig megéri egy kicsit elmélyülni a világukban. A legtöbb borrajongó a testesebb italokat kedveli! Főként nyáron örvendenek nagyobb népszerűségnek a frissítőbb termékek, mint például a rosé borok. A rosék egy kicsit ötvözik

Tovább olvasok »

A rosé borok készítéséről!

A rosé borok körül mindig is rengeteg tévhit keringett a köztudatban. Míg az mindenkinek egyértelmű – legalábbis nagy vonalakban – hogy a vörös és a fehér bor hogyan készül. A rosékról sokan azt gondolják, hogy az előző kettő keveréke, szaknyelven házasítása. Ez azonban egyáltalán nem igaz, és az is tévhit, hogy a rosé borokat a vörös hígításával állítják elő.

Tovább olvasok »
Scroll to Top