Barion Pixel
villányi borok

Villány történelmének egy cseppje!

A Villány-Siklós borvidék Magyarország legdélebben fekvő hegyvidékén, a Villányi-hegység fennsíkjain és lankáin terül el.
A vidék ideális mediterrán jellegű klímája és talaja már a borszerető rómaiakat is megigézte, akik meghonosították a szőlőtermesztést.

A magyarok követték a rómaiak példáját.
A török uralom után betelepített német szőlőmunkások saját szőlőfajtájukat, a Kékoportót is elterjesztették a környéken, mely mára a vidék egyik fő fajtája lett.A XIX. Században a filoxéra elpusztította a magyar szőlőállomány nagy részét.
Ezt követően jelentek meg az újabb fajták mint a Kékfrankos és a Cabernet Sauvignon.

A Villányi templomhegy gyönyörű panorámájával Teleki grófot is lenyűgözte, aki itt épített vadászkastélyt egykoron.
Dolium Pince ajtajából szép kilátás nyílik az egykori kastélypark megmaradt fáira.
A 130 éves épület, az ódon szekrények és a száz évnél is régebbi családi fotók megfelelő hangulatot teremtenek egy vidám, kellemes este eltöltéséhez.
A Dolium pincészet nagyszerű helyszín pihenéshez, feltöltődéshez, rendezvényekhez egyaránt, legyen szó akár egy kisebb családi vagy egy céges eseményről.
Hazánk nagyon sok gyönyörű tájjal és látnivalóval büszkélkedhet, érdemes felfedezni például a hegységeinket, de a gasztronómia kedvelőinek nagyszerű program lehet a borvidékek bejárása is.
A borrajongóknak nem szabad kihagyni Villány környékét, ami csodás tájakkal és különleges borokkal várja az érdeklődőket.
Ha erre jár, érdemes ellátogatnia villányi pincészetünkbe, ahol a környéken jellegzetes ízvilágú borokat és finomabbnál finomabb ételeket kóstolhat.  


Villány Magyarország legnaposabb és legmelegebb borvidéke 2100 hektáron terül el.
A Portugieser mellett Kékfrankost, Cabernet Sauvignont és Franct, Merlot és Pinot Noirt, továbbá a Siklósi Olaszrizlinget és Traminit termesztik legnagyobb mennyiségben.

Érdekesnek találtad a cikket? Oszd meg barátaiddal is!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Olvass tovább...

Villány történelmének egy cseppje!

A Villány-Siklós borvidék Magyarország legdélebben fekvő hegyvidékén, a Villányi-hegység fennsíkjain és lankáin terül el.A vidék ideális mediterrán jellegű klímája és talaja már a borszerető rómaiakat is megigézte, akik meghonosították a szőlőtermesztést. A magyarok követték a rómaiak példáját.A török uralom után betelepített német szőlőmunkások saját szőlőfajtájukat, a Kékoportót is elterjesztették a környéken, mely mára a vidék egyik fő

Tovább olvasok »

Borok bemutatása: Válogatás a Villányi Borvidék Kincseiből

Ma a Villányi Borvidék jellegzetes borainak bemutatása lesz a témánk, ahol rengeteg izgalmas bor vár rátok. A Villányi Borvidék Magyarország egyik legjelentősebb és legszebb borászati területe, ahol az évszázados hagyományok találkoznak a modern borászati technikával. A borvidék kiemelkedően alkalmas a vörösborok termesztésére, és olyan kiváló borfajtákat kínál, mint a Cabernet Sauvignon, a Kékfrankos és a

Tovább olvasok »
Vörösborok

Vörösborok széles választékban

Vörösborok kedvező áron és széles választékban, most ajándékkal! A vörösborok az ünnepi asztal elengedhetetlen kiegészítői, hiszen kiválóan illenek a nehéz, ünnepi ételekhez, serkentik az emésztést, ezáltal kevésbé lesz megterhelő a gyomor számára a hazánkban megszokott karácsonyi menü. Azonban nem csak ilyenkor érdemes fogyasztani őket, hiszen számos pozitív hatással is bírnak a szervezetre. A vörösborok rendszeres, kis mennyiségű fogyasztása jó hatással

Tovább olvasok »
Scroll to Top