Barion Pixel
villányi borok

Twickel Szőlőbirtok Kft

A közel 2 300 hektáron elterülő Szekszárdi Borvidék legnagyobb területtel rendelkező borászata a Twickel Szőlőbirtok. A 200 hektáron gazdálkodó vállalkozás tulajdonosa 1993 óta báró Twickel György. A tulajdonos édesanyja Zichy Mária Terézia grófnő, aki magyar nemesi családban született, azonban 1956-ban hazája elhagyására kényszerült. Németországba költözött, ahol megismerkedett majdani férjével, az Észak-Rajnai Westfalia-i származású Clemens Twickel báróval. A haza és a magyarság szeretete nem enyhült az évek során Zichy Mária Terézia grófnő szívében, és a rendszerváltás után céltudatosan kutatni kezdtek a magyarországi befektetési lehetőségek között a régi Zichy-birtokok környékén. A család több generáción keresztül kötődött a mezőgazdasághoz, így a Szekszárdi Borvidék adta lehetőségek inspirációjaként adódott a borral való foglalkozás.

A borászat felvásárlását követően átstrukturálták a fajtaszerkezetet és bevezették a Magyarországon akkor még újdonságnak számító hozamkorlátozást. A pincészet azóta is a folyamatos megújulás állapotában van. Ma csak a feldolgozóban található erjesztő tér kapacitása is közel 4000 hl. Meghatározó fajták a szekszárdi Kadarka és a fűszeres, zamatos Kékfrankos, emellett a Cabernet Sauvignon, a Cabernet Franc, a Merlot, a Pinot Noir, a Portugieser és a különleges Syrah kap kiemelt figyelmet. Báró Twickel György eltökélt törekvése a magas minőség elérése és fenntartása, mely mára Magyarország egyik legmodernebb borászati üzemévé tette a pincészetet. A Twickel Szőlőbirtok Kft.-t az ország csúcsborászatai között tartják számon. A pincészet először Liszt Pincészet néven működött, majd 2010 elején vált ki a Szekszárd Zrt.-ből és vette fel a Twickel Szőlőbirtok Kft. nevet.

Báró Twickel György ma a Szekszárd mellett található Kajmád pusztán él feleségével és négy lányával, akiknek már szerep is jutott a borászat életében, ugyanis nevüket a legkülönlegesebb borok viselik. Hisszük, hogy a legfontosabb nemesi értékek mentén – a generációkon átívelő gondolkodással – megbízható, minőségi borászat tudunk maradni hosszú távon. Borainkat a legnagyobb tisztelettel készítjük, mely felbontásuk után segítenek megteremteni a tökéletes pillanatot. Legyen az egy elmélyült beszélgetés, randevú vagy épp a közös emlékek felidézése, minden hangulathoz a legjobb borokat igyekszünk kínálni.

Twickel Szőlőbirtok | Hagyomány. Ízek. Minőség – minden kortyban!

Érdekesnek találtad a cikket? Oszd meg barátaiddal is!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Olvass tovább...

Villány történelmének egy cseppje!

A Villány-Siklós borvidék Magyarország legdélebben fekvő hegyvidékén, a Villányi-hegység fennsíkjain és lankáin terül el.A vidék ideális mediterrán jellegű klímája és talaja már a borszerető rómaiakat is megigézte, akik meghonosították a szőlőtermesztést. A magyarok követték a rómaiak példáját.A török uralom után betelepített német szőlőmunkások saját szőlőfajtájukat, a Kékoportót is elterjesztették a környéken, mely mára a vidék egyik fő

Tovább olvasok »

Borok bemutatása: Válogatás a Villányi Borvidék Kincseiből

Ma a Villányi Borvidék jellegzetes borainak bemutatása lesz a témánk, ahol rengeteg izgalmas bor vár rátok. A Villányi Borvidék Magyarország egyik legjelentősebb és legszebb borászati területe, ahol az évszázados hagyományok találkoznak a modern borászati technikával. A borvidék kiemelkedően alkalmas a vörösborok termesztésére, és olyan kiváló borfajtákat kínál, mint a Cabernet Sauvignon, a Kékfrankos és a

Tovább olvasok »
Vörösborok

Vörösborok széles választékban

Vörösborok kedvező áron és széles választékban, most ajándékkal! A vörösborok az ünnepi asztal elengedhetetlen kiegészítői, hiszen kiválóan illenek a nehéz, ünnepi ételekhez, serkentik az emésztést, ezáltal kevésbé lesz megterhelő a gyomor számára a hazánkban megszokott karácsonyi menü. Azonban nem csak ilyenkor érdemes fogyasztani őket, hiszen számos pozitív hatással is bírnak a szervezetre. A vörösborok rendszeres, kis mennyiségű fogyasztása jó hatással

Tovább olvasok »
Scroll to Top