Barion Pixel
tolna borház

Tolna-Borház Kft.

A Tolna-Borház borásza (és tulajdonos) Bajor László a Jázmin fajtára különösen nagy figyelmet fordít.

A Hungaricum-nak is nevezhető új magyar szőlőfajta Nemesítője Kozma Pál. Illata rendkívül friss, üde, gazdag, virágokra emlékeztető, ezért is kapta a Jázmin fajtanevet.
A szőlő permetezést egyáltalán nem igényel, peronoszpórára és lisztharmatra rezisztens! Jelenleg ezt a szőlőfajtát csak a PTE pécsi kísérleti telepén, és a Tolna-Borház 1,7 ha-os területén termesztik.

A Tolna-Borház „zászlós” bora! 2010 óta termesztjük, az országban ez idáig egyedüliként. A Pécsi kutató Intézet rezisztens fajtája, ami azt jelenti, hogy nem, vagy csak nagyon minimális permetezést igényel. A nemesítőjét illata a jázminra emlékeztette, ezért kapta maga a szőlő is ezt a nevet.  Illatában még erősen fellelhető a bodza, mely közepes intenzitással indul, azonban parfümös jegyei idővel mind erőteljesebbé válnak. A test könnyed, az alkoholérzet ennél csak kicsivel magasabb. Gömbölyű savai szinte cukorérzetet engednek a borban. Hölgyeknek is kedvenc bora.

Vélemények:

Érdekesnek találtad a cikket? Oszd meg barátaiddal is!

Olvass tovább...

Fehérborok Villányból, a napfény érlelte lankákról!

Fehérborok terén is tudunk kiemelkedőt mutatni a Borexpressz vásárlóinak! A villányi borok legjavából mutatunk a bor rajongóknak kínálatot, nagyon kedvező áron. Érdemes benézni hozzánk, ha a nyaralás Villányba hozza és szívesen kóstolna kedvenc boraiból. Ha nincs lehetősége személyesen válogatni a Dolium Pincészet boraiból, akkor sem kell lemondani a villányi vörösökről, fehérekről és rozékról, mert a pincészetünk

Tovább olvasok »

Rosé bor – Frissítő nyári finomság, palackba zárva!

Rosé borok nagy választékban, magas minőségben, megfizethető áron – élvezze a frissítő, üde italokat, melyek egyenesen Villányból érkeznek asztalára!  A rosé borok sokszor méltatlanul kevés figyelmet kapnak, pedig megéri egy kicsit elmélyülni a világukban. A legtöbb borrajongó a testesebb italokat kedveli! Főként nyáron örvendenek nagyobb népszerűségnek a frissítőbb termékek, mint például a rosé borok. A rosék egy kicsit ötvözik

Tovább olvasok »

A rosé borok készítéséről!

A rosé borok körül mindig is rengeteg tévhit keringett a köztudatban. Míg az mindenkinek egyértelmű – legalábbis nagy vonalakban – hogy a vörös és a fehér bor hogyan készül. A rosékról sokan azt gondolják, hogy az előző kettő keveréke, szaknyelven házasítása. Ez azonban egyáltalán nem igaz, és az is tévhit, hogy a rosé borokat a vörös hígításával állítják elő.

Tovább olvasok »
Scroll to Top