A szőlő a Mandolás és a Gombás dűlőinkből származik. A Cabernet Franc fajta Villányban találta meg természetes otthonát, borát ezért Villányi Franc-nak hívjuk és valljuk, hogy az elegancia és a harmónia megtestesítője.
Elsőként a selymes savak által érkező érett cseresznyére emlékeztető illat és ízjegyek jelentkeznek be, némi mandulássággal kiegészülve. Érett tanninja visszafogott, nem túlzó, fűszerességét a fahéj, az étcsokoládé és egy csipet vanília testesíti meg
A szőlőt 2020 október 30-án szüreteltük, majd válogatóasztalon kézzel válogattuk, ezután zúzás nélkül acéltartályba tettük. Az erjesztés és a héjon tartás 25 NAPIG TARTOTT, A BORT PRÉSELÉS NÉLKÜL, KÖZVETLENÜL AZ ALMASAVBONTÁS UTÁN FEJTETTÜK 225 LITERES HORDÓKBAN. AZ ÉRLELÉS SORÁN KIZÁRÓLAG MAGYAR TÖLGYET HASZNÁLTUNK, ÖSSZESEN 13 HÓNAPIG TARTOTTUK HORDÓBAN 20%-BAN ELSŐ ÉS 80%-BAN MÁSOD ÉS HARMADTÖLTÉSŰ HORDÓBAN.