Barion Pixel
villányi borok

Bag-in-Box, azaz mi a “BIB”?

Mi is az a Bag-in-Box (BIB)?

A BIB egy rugalmas Smurfit Kappa® zsák és a Vitop® csap kombinációja. A zsák fokozatosan zsugorodik össze, ahogy fogy belőle a folyadék, a légmentesen záródó csap pedig megakadályozza, hogy a zsákba levegő jusson. Így lehetséges, hogy a termék felbontott állapotban több hétig is eláll.

A Bag-in-Box előnyei

  • A BIB meggátolja, hogy a zacskó tartalma levegővel érintkezzen, így a termék íze és minősége nem változik meg az oxidálódás miatt.
  • A termék határozottan környezetbarát.
  • A nyomtatási felület a dobozon sokkal nagyobb, mint egy palackon. Az offset nyomásnak köszönhetően a színek vibrálóak és változatosak.

Bag-in-Box borász szemmel!

Nem véletlen, hogy körülbelül hatvan évvel a bag-in-box feltalálása után ez a csomagolási technika a világ élére tört.

A Bag-in-Box borok vásárlása jelentősen alacsonyabb árú a 0,75 literes üveg palackokkal szemben.

Tehát a borzsák egy innovatív, költségtakarékos és környezetbarát csomagolási megoldás.

Egy kis borajánló sem maradhat el! 🙂

Hagymahéj színű könnyű borfajta, mely az elkészítés módjában különbözik a fehér-, és vörösboroktól.
Friss, gyümölcsös illatú, szamócás, málnás jegyekkel. Finom savai szépen egészítik ki, és teszik harmonikussá a zamatát.
Könnyű ételek, saláták és szárnyas sültek kísérőjeként ajánljuk.

Cabernet Sauvignon és Merlot házasítása során jött létre ez a kiváló nedű.
Testessége mellett, ízében gyümölcsös jellegeket hordoz. Kiváló kiegészítője a desszerteknek.
A tökéletes bor ízvilágát a Villány déli lankáit melegítő napsugarak, a friss tavaszi eső és a gondos munkával érlelt szőlő biztosítja.

A Cuvée Francia kifejezés, mely két, esetenként többfajta bor adott célú öszszekeverésével készült minőségi vagy különleges minőségű bor – ebben az értelemben a cuvée a házasítás szinonimája.
A házasítás célja az egységes minőség elérése, esetenként új íz létrehozása. A házasított borok harmonikusan kiegészítik egymást.
A mindennapok könnyű esti borozásgatásához kínáljuk ezt a mediterrán jellegű, gyümölcsös borunkat.
Ha ételek mellé kívánják fogyasztani, akkor leginkább a pörköltek és a sültek mellé ajánljuk a színes és karakteres savösszetétele miatt . Fogyasztása 15-16 °C-on ajánlott.

Érdekesnek találtad a cikket? Oszd meg barátaiddal is!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Olvass tovább...

Fehérborok Villányból, a napfény érlelte lankákról!

Fehérborok terén is tudunk kiemelkedőt mutatni a Borexpressz vásárlóinak! A villányi borok legjavából mutatunk a bor rajongóknak kínálatot, nagyon kedvező áron. Érdemes benézni hozzánk, ha a nyaralás Villányba hozza és szívesen kóstolna kedvenc boraiból. Ha nincs lehetősége személyesen válogatni a Dolium Pincészet boraiból, akkor sem kell lemondani a villányi vörösökről, fehérekről és rozékról, mert a pincészetünk

Tovább olvasok »

Rosé bor – Frissítő nyári finomság, palackba zárva!

Rosé borok nagy választékban, magas minőségben, megfizethető áron – élvezze a frissítő, üde italokat, melyek egyenesen Villányból érkeznek asztalára!  A rosé borok sokszor méltatlanul kevés figyelmet kapnak, pedig megéri egy kicsit elmélyülni a világukban. A legtöbb borrajongó a testesebb italokat kedveli! Főként nyáron örvendenek nagyobb népszerűségnek a frissítőbb termékek, mint például a rosé borok. A rosék egy kicsit ötvözik

Tovább olvasok »

A rosé borok készítéséről!

A rosé borok körül mindig is rengeteg tévhit keringett a köztudatban. Míg az mindenkinek egyértelmű – legalábbis nagy vonalakban – hogy a vörös és a fehér bor hogyan készül. A rosékról sokan azt gondolják, hogy az előző kettő keveréke, szaknyelven házasítása. Ez azonban egyáltalán nem igaz, és az is tévhit, hogy a rosé borokat a vörös hígításával állítják elő.

Tovább olvasok »
Scroll to Top