Barion Pixel
villányi borok
finom bor

Finom bort csak palackban kaphatunk?….. Nem

Finom bort csak palackban kaphatunk?

Nem…

A palack nem garancia a minőségre.

Egyrészt drága, másrészt ha egy hétvégi partyban gondolkodunk akkor meglehet, hogy érdemesebb lenne a nagyobb kiszerelést választanunk , de  persze mi minőséget szeretnénk! Oszlassuk el most a tévhiteket a csomagolás és a minőség összefüggésében.

Sokan úgy vélekedünk ismeretek hiányában, hogy az általunk kigondolt nívót csak a palackozott borok nyújthatják. Mi több az sem merül fel bennünk, hogy a más módon csomagolt borok környezetbarátabbak is, mint palackozott társaik.

Szükséges tágítani ez ügyben a látókörünket, hiszen egyéb minőségi, és környezettudatos megoldások is léteznek, amely opciók kihasználásával környezettudatosabbak lehetünk, illetve megkönnyíthetjük a mindennapjainkat, valamint pénzt is takaríthatunk meg.

Egyéb megoldások közül érdemes megemlíteni a Magnumpalackot, illetve a Bag in Boxot, mint lehetőséget. 

Hiedelem, hogy ilyen formában csak a gyengébb minőségű asztali borokat töltik. A Magnumpalacknak pl. Előnye a 0,75-ös palackokkal szemben, hogy a bor ezekben optimálisan érik. Ezért a termelők szívesen használják ezt a megoldást legjobb boraiknak. A borászatok és pincészetek esetében nagyon elterjedt megoldás. 

A Bag In Box előnye, hogy a papírcsomagolás megóvja a borokat a fénytől, amire a palack nem képes. Biztonságos, steril és strapabíró megoldás. 

A felbontás után a termék több hétig megőrzi minőségét. A légmentes zárásnak köszönhetően megakadályozza, hogy a termék levegővel érintkezzen, így a termék íze és minősége nem változik meg az oxidálódás miatt. 

A fogyasztónak is kényelmes, hiszen könnyen raktározhatóvisszazárható, és könnyen felszolgálható a csapjának köszönhetően. 

A fentiekből látható, hogy ezek a megoldások számtalan előnnyel bírnak, és egyáltalán nem következtethető egyenes úton a csomagolás és a minőség közötti összefüggés.

Az általános klisé mi szerint ne a külső alapján ítélj, itt különösen alkalmazandó 😉 

Érdekesnek találtad a cikket? Oszd meg barátaiddal is!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Olvass tovább...

Villány történelmének egy cseppje!

A Villány-Siklós borvidék Magyarország legdélebben fekvő hegyvidékén, a Villányi-hegység fennsíkjain és lankáin terül el.A vidék ideális mediterrán jellegű klímája és talaja már a borszerető rómaiakat is megigézte, akik meghonosították a szőlőtermesztést. A magyarok követték a rómaiak példáját.A török uralom után betelepített német szőlőmunkások saját szőlőfajtájukat, a Kékoportót is elterjesztették a környéken, mely mára a vidék egyik fő

Tovább olvasok »

Borok bemutatása: Válogatás a Villányi Borvidék Kincseiből

Ma a Villányi Borvidék jellegzetes borainak bemutatása lesz a témánk, ahol rengeteg izgalmas bor vár rátok. A Villányi Borvidék Magyarország egyik legjelentősebb és legszebb borászati területe, ahol az évszázados hagyományok találkoznak a modern borászati technikával. A borvidék kiemelkedően alkalmas a vörösborok termesztésére, és olyan kiváló borfajtákat kínál, mint a Cabernet Sauvignon, a Kékfrankos és a

Tovább olvasok »
Vörösborok

Vörösborok széles választékban

Vörösborok kedvező áron és széles választékban, most ajándékkal! A vörösborok az ünnepi asztal elengedhetetlen kiegészítői, hiszen kiválóan illenek a nehéz, ünnepi ételekhez, serkentik az emésztést, ezáltal kevésbé lesz megterhelő a gyomor számára a hazánkban megszokott karácsonyi menü. Azonban nem csak ilyenkor érdemes fogyasztani őket, hiszen számos pozitív hatással is bírnak a szervezetre. A vörösborok rendszeres, kis mennyiségű fogyasztása jó hatással

Tovább olvasok »
Scroll to Top