Vegyszermentes, organikus szőlőművelés, 124 q / ha termés, kézi szüret.
A feldolgozás során kizárólag természetes és állati származékoktól mentes (vegán) anyagokat használtunk fel.
Mikro-oxidációs eljárással készült bor mely azt jelenti, hogy 4 hónapon keresztül kevés, de pontosan meghatározott mennyiségben friss, tiszta oxigént adagoltunk a borhoz.
Lágyabb tanninokat, mélyebb színt, pikáns cuvée jegyeket és szép aroma integrációt eredményez a Riczu Kikerics 2021-nek ez a könnyűnek éppen nem mondható technológia.
Közepes árnyalatú rubin szín és bíbor reflexek jellemzik a bort. Illatában piros primőr gyümölcsök – cseresznyelé, szeder, málna, meggy – ízében vanília, édes fűszerek, árnyalatnyi szegfűszeg és szerecsendió dominálnak.
Kóstoláskor friss, feszes, selymes, lekerekedett “aligtanninokat”, modern és fiatalos ízvilágot élvezhetünk közepes alkoholtartalommal, melyek finom savakkal és kirobbanó, gyümölcsös karakterrel párosulnak.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.