Günzer Rosé Lezser: A birtok legjellemzőbb fajtáinak házasítása négy dűlőről, évente háromszor palackozva. Kékfrankos, Pinot noir, Kadarka, Syrah, Merlot, Cabernet Franc.
A szőlők a Jammertal, Csillagvölgy, Dobogó, Bocor dűlők-ből érkeznek. A Kékfrankos esetében az ültetvények 100 %-ban beszüretelésre kerülnek, a többi fajta esetében válogatószüret történik, ahol a szőlőtőke 50-70 %-a kerül leválogatásra. Mindez 18-19 mustfok elérésekor. Így a szüret akár 3-4 héten keresztül, a fajták különböző érési idejében történik. A Günzer Rosé Lezser villányi, így az alkohol ebben az évjáratban 13,5 % a sav 5,4 g/l. Arról a borvidékről, ahol késői szüretidőpontban testes, prémium minőségű vörösborok készülnek, nem lehet szempont a vékony, alacsony alkoholtartalmú Rosé bor, mert az éretlen szőlőt, és zöld szüretet eredményez. Fontos, hogy egy könnyű, gyümölcsös bornak is legyen egy jó korty a végén.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.