Elmúlt már 18 éves?

Vissza a találatokhoz

Gere Attila Fekete Járdovány
( vörös )

Fogyasztói ár:

4,900

Literár:

6,533



Pontszám:
0.0 - 0 szavazat alapján
Cikkszám:
G0000008
Fajta:
száraz
Típus:
vörös
Kiszerelés:
PALACK
Űrméret:
0.75 l
Bruttó ár:
4,900 Ft
Borvidék:
Villány
Borászat:
Gere Attila Pincészete
Alkoholtartalom:
0.0 %

Gere Attila Fekete Járdovány
( vörös )

Sötét bíbor árnyalat lilás reflexekkel. Az érett gyümölcsök, fekete ribizli és meggy, cseppnyi feketekávé és édes fűszeres, hordós jegyek, ízében és illatában egyaránt kirobbanó összhatást alkotnak. Kóstolva a bor savai és intenzív gyümölcsaromái rendkívüli eleganciával párosulnak, míg tanninszerkezete több éves tartalékokról árulkodik. Még fiatal, de egy igazán izgalmas, különleges bor.

Gere Attila Pincészete

A Gere Pincészet 2002-ben átadott új feldolgozója a ma létező legmodernebb borászati technológiát ötvözi a villányi borkészítési hagyományokkal. A szőlőt már az ültetvényen szelektáljuk, majd kis ládákba kézzel szüreteljük. Szigorú terméskorlátozással (csúcsboraink esetében kb. 0,7 – 1 kg/tőke) dolgozunk, csak minőségi, kézzel válogatott szőlőalapanyagot használunk fel. A feldolgozás előtt egy válogató asztalon fürt szelekciót hajtunk végre. Csak a tökéletesen érett, egészséges szőlő kerül feldolgozásra. A bogyózást követően az előzetesen lehűtött cefre, temperálható acéltartályokba, illetve fakádakba kerül. Itt megy végbe az alkoholos erjedés szabályozott hőfokon, fajtáktól függően 1-3-hét alatt. Boraink készítésekor törekszünk a villányi termőtájra jellemző illat- és ízjegyek kifejezésre juttatására. Ennek érdekében a feldolgozási technológia során a lehető legkíméletesebben járunk el. Az erjesztést kizárólag a GERE birtokról szelektált, helyi élesztő törzsekkel végezzük. Célunk a természetes, egyedi, terroir birtok borok készítése. Az erjesztést követően kíméletes préselés következik, melyet pneumatikus rendszerű présekkel végzünk. A spontán biológiai almasav bomlás már a feldolgozó alatt található érlelő pincében, nagyrészt új, illetve használt 80%-ban magyar, valamint francia tölgyfahordókban megy végbe. Vörösborainkat átlagosan 14-18-hónapig érleljük fahordóban, majd a hordós érlelést követően következnek a különböző házasítások. A palackozás során pincészetünk csúcsborai nagyrészt szűretlenül lesznek letöltve, majd piacra kerülésük napjáig palackban érlelődnek tovább.

Gere Attila Fekete Járdovány
( vörös )


Telefon:+36 70 600 1466
E-mail:rendeles@borexpressz.hu